ReduSaltBag 1

Sodiu vs. Potasiu

 Efectele sodiului

Sodiul este un mineral esențial pentru organism, care se regăsește în structura osoasă, în plasma sangvină și în lichidele extracelulare și care, alături de potasiu, joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale și în reglarea ph-ului sângelui.

Sodiul se regăsește atât în alimentele crude, cât și în cele procesate, fiind astfel ușor de depășit doza zilnică recomandată. 

Se estimează că prin dieta modernă se consumă de două ori mai mult sodiu decât este indicat. 

Excesul de sodiu crește presiunea intracelulară ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale. O tensiune arterială crescută nedepistată poate avea ca repercursiuni atacul de cord, accidentul vascular cerebral, afectarea rinichilor sau poate afecta vederea.

De aceea este important să eliminăm factorii care pot duce la o tensiune arterială crescută: fumatul, consumul excesiv de sare, de alcool, supraponderabilitatea și un stil de viață sedentar.

Efectele potasiului

Potasiul este un mineral cu un rol crucial în sănătatea inimii, susținând activitatea cardiacă.

El influențează pe lângă activitatea cardiacă și echilibrul electrolitic al organismului și funcția renală de filtrare a sângelui. De aceea, atunci când în organism există suficient potasiu, se elimină în mod eficient excesul de sodiu și se reduce impactul negativ al acestuia asupra funcției cardiace.

Studiile științifice au demonstrat că suplimentarea dietei cu potasiu în cazul persoanelor cu hipertensiune arterială a condus la reducerea acesteia.

Așadar, după cum prea mult sodiu în dietă poate dăuna și prea puțin potasiu poate duce la deficiențe ale aparatului cardiovascular. 

De aceea este important un echilibru și este recomandată consumarea alimentelor care conțin potasiu (precum bananele, cartofii, nucile și semințele, pește, cereale integrale, etc.) și limitarea celor care conțin prea mult sodiu.

Prin compoziția sa, ReduSalt te ajută să aduci un aport benefic de potasiu în dietă și să reduci consumul de sodiu.

Este recomandat ca persoanele care primesc deja medicație pentru afecțiuni ale rinichilor, inimii sau pentru diabet, să consulte medicul înainte de a aduce o sursă suplimentară de potasiu în dieta lor.

 Mulțumită conținutului de potasiu, ReduSalt te ajută la menținerea tensiunii arteriale normale.